Élményséták Egerben

Élményséták Egerben

Nézzen szét tematikus sétáink között! Van benne olyan, ami azoknak szól, akik először járnak Egerben! Vannak benne gyakorlott "egerjáróknak" címzettek, és persze van olyan is, ami ínyencség akár először, akár sokadszor jön a városba! Ha választott, írjon, hívjon! Szabjuk személyre az élménysétát Egerben! 

Mesés időutazás a török korba

Szeretne 2 órára visszarepülni a 17. századba? Megnézné saját szemével hogyan éltek a törökök Egerben? Szeretné, ha elvarázsolnák Önt is a török mesék, rejtvények? Válassza ezt a sétánkat, és a végén az egészet megkoronázhatja egy igazi török fürdővel, egy hamammal. 

Kattintson, olvasson tovább! >>> 

Illatos, ízletes, simogató egri séta 

Látta már Egert? ... és ízlelte is, szagolta is? Szerezzen élményt Egerben az összes érzékszervével! Próbálja ki, hogy milyen lenne az élet, ha nem látna, és a többi érzékszervére kellene hagyatkoznia! Gyönyörködjön a városban fölülről, hangok nélkül! Érezze a várost! 

Nézze meg a teljes programot!  >>>


Egri ízek, édes élet - Ínyenctúra

Sétált már úgy Egerben, hogy a híres látnivalókat összekötötte egy-egy nyalánksággal?  Marcipán, fagyi, kávé, kézműves bonbon? Vagy inkább egy különleges kávé?Fogyókúra nem akadály, (majdnem) mindenre van light megoldás! meg. Kóstolja meg!

Jöjjenek a részletek! Katt! >>>


Eger rejtett kincsei - felfedező túra

A túra Eger olyan látványosságait, attrakcióit veszi sorra, ami nem szokott szerepelni a hagyományos városnézések tematikájában. Olyanoknak ajánljuk, akik már jártak Egerben, és szeretnének valami mást, mint a kötelező műemlékek. Kezdhetünk egy ikonosztázzal?

Nézzük, mit is rejt még ez a túra! >>>

Elragadó hangulat, művészeti bravúrok

Bájos, hangulatos kisvárosnak tartja Egert? Derítse ki, hogy miben rejlik a hangulat titka! Milyen barokk gyöngyszemeket fedezhet fel sétánk során? Megnézzük az ország leggyönyörűbb freskóit, építészeti emlékeit, gyönyörködünk a látható, hallható barokk bravúrokban!

Kattintson a részletekért! >>> 

Barokk botrányok, rokokó románcok

Visszajáróknak, egrieknek, környékbelieknek, vendéglátóknak, egy szóval a "haladóknak" és '"középhaladó Eger-rajongóknak". Két útvonal közül választhatnak, vagy akár ki is válogathatjuk az Önöknek tetsző részéket: Az Irgalmasok Gránátalma patikájától... 

Tovább a múltbeli botrányokra! >>>


Mesélő ódon házak - Kalandozások 

Szeretne egy olyan városnézést, amikor nem a kötelező, unalmas adatokat hallja az egri épületekről? Ezen a túrán Önnek mesélnek a város házai. Kíváncsi a házfalak között eltemetett titkokra és botrányokra? Nézzük meg, mit titkolnak a falak! Legyenek személyes ismerősei a hajdanvolt egriek!

Kattintson a részletekért! >>>

Papok városa csuha nélkül

Nem kell csuhába bújni, hogy bepillanthasson a középkori szerzetesek és papok éltébe. Ezzel a túrával az egri szerzetesrendek nyomába eredhet, felfedezheti az ismert és kevésbé ismert templomok kincseit. Megtudhatja,  pl. mit akartak eltitkolni az egri jezsuita szerzetesek!

Olvasson tovább! >>> 

Könnyed, könyves egri élményséta

Mindannyian tudjuk, hogy néhány órában nem lehet mindent megnézni, mindent megismerni Egerben. Ezért a kulturális ínyenceknek "kifejlesztettünk" egy speciális sétát. Könyveket könnyeden követve járjuk végig a város nevezetes pontjait, és lerántjuk a leplet néhány titokról!

Nézze meg a programot! >>>

Női séta 

Lehet egy séta "csajos", romantikus, "fincsi", elegánsan nőies vagy csak egyszerűen végtelenül szórakoztató? Önnek mihez lenne kedve? Finomságokat kóstolgatni? Hajdani egri asszonyok szerelmeit "kibeszélni"? Egy kávéval a kézben kifigyelni Eger legromantikusabb helyszíneit? Válogassanak, nézzék végig a kínálatot, és állítsák össze a saját kedvükhöz igazított élménysétájukat!

Kattintson és válogasson! 

Fogj egy sétapálcát!

Képzeljük magunkat az 1800-as évekbe két órára! Szórakoztató történeteken keresztül érezzük meg, hogy is éltek az egriek több mint száz éve a városban! 

Ez az a század, amikor a tűzvészek és árvizek mellett itt járt Kossuth, Déryné, a korona, sőt... felépült a bazilika, és még ..... no a többit majd megnézzük, megbeszéljük! Multimédiás, "rejtvényes-térképes" kaland Egerben!

Itt vannak a részeltek! 


Séta az egri bor körül
Séta az egri bor körül

Borkóstolás és egyéb szenvedélyek Egerben

Ön szerint is kihagyhatatlan a bor mint úti cél, ha Egerbe látogat? Önöknek is itt az alkalom, hogy összekössék a borkóstolást egy sétával az egri bor és a valaha létezett nagy egri szenvedélyeinek nyomait követve a történelmi belvárosban és a híres pincék között! Foglaljunk a végére egy igazi borkóstolást akár a belvárosban, akár Szépasszony-völgyben!

Nézzük csak ezt a programot! 

Hét évszázad kalandjai Egerben
Hét évszázad kalandjai Egerben

Kalandorok nyomában 

Kövessük a régi és legújabb kori kalandorokat a belváros utcáin keresztül! De mi is az a kaland? Előre nem látott, izgalmas, bizonyos veszéllyel is járó rendkívüli esemény. - Ilyenek nyomát keressük az egri utcán, legyen szó szerelemről, harcról, hódításról, vállalkozásról, gasztronómiáról stb...

Kattintson a további infókért!

Eger törökös és barokkos látnivalói
Eger törökös és barokkos látnivalói

Eger két arca

Törökös érdekességek, barokk gyöngyszemek: Ottomán lábnyomok a várban, főpapi építkezések titkos részletei pazar panorámával és török kávéval spékelve! Sőt azt is megtudhatják, hogy Eger hogyan él manapság a törökös-barokkos díszletek között!

A program részletei itt! 

Veszedelmes viszonyok

Ha rengetegszer járt már nálunk, és úgy gondolja, hogy már mindent látott Egerben, akkor válasszon tematikus sétát! Ez a séta a férfi-nő viszony 500 évét mutatja be Eger görbetükrében! Az első bordélyoktól a leghíresebb válóperen át a legszebb egri férfiig utazunk az időben...

Itt nézheti meg a részleteket!

Készítsd el weboldaladat ingyen!